Printerinkt of toner?

Wil je goedkope printerinkt in een webshop kopen? Dan kom je vaak de woorden cartridges en toners tegen. Wat is nu het verschil ertussen? En heb je een cartridge of een toner nodig voor je printer?

 

Cartridges

Cartridges zijn standaard printerinkt. Deze bestaan uit vloeibare inkt. De inkt is opgenomen in een sponsje. Deze standaard printer inkt is geschikt voor inkjet printers. De meeste mensen hebben dit type printer in huis staan. De printer verdeelt de vloeibare inkt over het papier. De inkt van een cartridge kan uitdrogen, maar dit is alleen zo als je echt nooit print. Als je geregeld documenten afdrukt, werkt deze voordelige printerinkt heel lang.

 

Toners

Toners worden minder vaak aangeschaft en zijn bedoeld voor duurdere, grote laserprinters. Dit type printers zie je vaak bij bedrijven op kantoor staan. Toners bevatten poederinkt, waarmee documenten worden uitgeprint. Toners zijn duurder dan cartridges. De inkt van een toner droogt niet op en gaat dus heel lang mee.

 

Hoe weet je of je een cartridge of toner nodig hebt?

Hoe weet je of je een cartridge of toner nodig hebt? Dit kom je te weten door het serienummer van je printer op te zoeken. Dit nummer staat op de printer zelf. In het zoekmenu van de webshop kun je dan op nummer zoeken naar geschikte printerinkt of toners. Je krijgt dan een overzicht van passende printerinkt voor je printer.

 

Direct de juiste printer inkt bestellen

Als je er echt niet uitkomt, dan kun je je vraag stellen aan een deskundige. Dit kan je doen via het chatmenu op de website of via het contactformulier. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Vaak krijg je binnen enkele minuten al een antwoord. Je weet dus al snel welke inkt je nodig hebt en kunt direct de juiste printer inkt bestellen.