Een auto leasen als ZZP’er

Als je werkt als ZZP’er, zelfstandige zonder personeel, dan is het niet altijd eenvoudig om een lease auto te krijgen. Veel maatschappijen hebben strenge regels waaraan je moet voldoen om een auto te kunnen leasen, en één van deze eisen is vaak dat je in loondienst moet zijn of minimaal drie boekingsjaren moet kunnen overleggen. Hier vallen veel ZZP’ers buiten de boot. Gelukkig zijn er ook leasemaatschappijen die niet zo streng zijn in de aanvraagprocedure. Het kan zijn dat je even moet zoeken naar een leasemaatschappij waar je als startende ZZP’er terecht kunt, maar ze zijn zeker te vinden.

Je kan als ZZP’er een auto leasen

Het is zeker wel mogelijk om als ZZP’er een auto te leasen. Er zijn leasemaatschappijen die goed met de tijd mee gaan. We leven immers in een tijd waarin steeds meer mensen flexibel gaan werken, zonder werkgever en zonder personeel. Deze ZZP’ers kunnen niet altijd hun werk goed uitvoeren zonder goede auto, en het geld om een eigen auto aan te schaffen is er niet altijd. Leasemaatschappijen kunnen ZZP’ers een goede lease auto aanbieden, maar er moet dan wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.

De juiste leasevorm voor bedrijfsauto leasen

Een ZZP’er kan bij meerdere maatschappijen terecht om een lease auto te leasen tegen een mooi maandbedrag. Wel is het belangrijk om goed na te denken over de leasevorm. Private lease is natuurlijk eigenlijk niet bedoeld voor zakelijk gebruik, waardoor deze in de meeste gevallen al afvalt. Aan de andere kant zijn ook niet alle zakelijke leasevormen geschikt, vooral omdat een ZZP’er maar alleen werkt en geen heel wagenpark nodig heeft. Het is verstandig om je als ZZP’er te laten adviseren door een leasemaatschappij die zowel zakelijke als privé lease mogelijkheden biedt. De leaseonderneming kan, op basis van jouw eisen en behoeften, de beste leasevorm adviseren